Facultatea de Horticultură din București a fost poarta către o lume nouă pentru Florin deoarece aici a descoperit soiuri cu o calitate aparte de pomii și arbuști fructiferi, care au fost imediat introduse in sortimentul de soiuri din Ferma Florin Pomicultorul. Datorită acestor soiuri cu un gust excelent, cultivate in mod natural, piața nu a fost o mare problema pentru Ferma Florin Pomicultorul, reusind astfel sa ajunga cu producția de fructe atât la clientul final cât și în hipermarket-uri.
În 2016 în Ferma Florin Pomicultorul a început un concept nou de marketing bazat atât pe fructe în stare proaspătă dar și produse procesate. Gama de produse procesate este foarte diversificată pornind de la sucuri naturale, gemuri, dulcețuri,siropuri până la produse tradiționale alcoolice (țuică, vișinată și palincă).
În prezent Ferma Florin Pomicultorul este catalogată ca fermă de familie deoarece principalii lucrătorii sunt membrii familiei, ferma se întinde pe o suprață de 2,5 hectare împărțită în parcele de la 500mp până la 8000mp. Speciile de pomi fructiferi cultivate sunt: Păr (soiurile Lucas, Kiffer , Abate Fetel , Cure) Măr (soiurile Ionatan, Golden , Bot de Iepure și Florina), Cireș (soiurile Van și Stela), Vișin (soiuri Nana și Mocănești) și Prun (soiurile Stanley, Anna Spath, Tuleu și Renclod Althan) . Speciile de arbuști fructiferi cultivate sun: Căpșun ( soiul Premial ) și Aronia (soiul Melrom).
Planurile de viitor din cadrul Fermei Florin Pomicultorul sunt următoarele:
1. Menținerea calitații ridicate a fructelor și produselor procesate.
2. Diversificarea gamei de legume și cultivarea acestora doar în regim ecologic.
3. Atragerea turiștilor în plantații prin înființarea zilelor recoltei la intreaga gamă de fructe.